26.12.2017 г., 19:24 ч.

Жаргонно 

  Поезия
296 0 1

На Бъдни вечер, мааме пържоли,
софрите, снимаме със постнотия.
Езически, прасетата си колим...
Хвала на родната ни простотия.

То пилета, то плешки, то джолани,
то вино, то ракия..... Без ошав.
Без проба нищо няма да остане.
След Бъдни вечер, Коледа е страх.

След нея идва Новата година.
Празниците, яко се множат.
Празник без кльопачка, как да мине?
После, чак кантари се трошат.

Храната за животни, е салата.
Основното е, що надава рев.
Кому е нужно постно на софрата?
Кому е нужно постно за късмет?

Слава на кюфтета и сармички,
печен бут и всякакво мезе.
Бъдни вечер на какво прилича?
Никой хищник постно не яде.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??