40 градуса.
Небето е отворило
на фурната вратата си
и диша огън.
Вечерята ще бъде
печен гълъб,
приготвен в собствен сос
и естрагон.
Изпекло е и курабийки
под формата
на захаросани звезди,
но чака да изстинат.
С айран
от изцедени облаци,
добре замръзнали
в хладилника на зимата.
© Павлина Гатева Всички права запазени