Днес си направих хвърчило
пъстро и светло,
усмихнато, вълшебно,
като молитва полетяло
из небесната шир.
Днес си направих хвърчило -
товара си тежък свалих,
да ми е леко на душата,
потъпках гневно своята Голгота,
да мълчи, да не приказва,
себе си разпилях
по тъмници и бездни,
да не се събера,
да не се погледна,
с хвърчилото да полетя
и да не се върна...
Днес си направих хвърчило,
дали ще полетя?
© Айше Рубева Всички права запазени