1.07.2018 г., 13:38 ч.

Желание 

  Поезия
464 2 6

Нахрани минутите ми с вяра.

Облечи и нощите в сатен.

Нарисувай с поглед непоквáрен

първия покълнал изгрев в мен.

 

Разпилей на весели искрици

всяко недоверие в анфас.

И с мъгляви силуети птиците

нека изкълват в незнаен час

 

сетната ни болка и обида.

Нека бавно те откривам пак

във морето, в тайнството на мида,

във мъглата на случаен бряг.

 

Двамата смутено да нагазим

в прилива от падащи звезди

и с внезапен страстно-нежен спазъм

любовта ни пак да се роди.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??