За Коледа ли? Искам да се влюбя
в най-щурия и див планински вятър,
да си направим снежнобяла буря
и да посеем радост по земята.
И още, искам ледени звънчета
и ангелски фанфари да ми свирят
мелодия дошла от вековете,
на вечен дух по светещите дири.
Едни очи, с които да поглеждам
към хора и звезди с проникващ поглед
и чифт крила, и пареща надежда
за мир в света, за щастие и полет...
Навярно, искам много. Или малко.
Или пък, просто всичко невъзможно,
но колко ли (за мен) ще бъде жалко,
с неверие сърцето да тревожа.
Твърдят, за чудеса че идва време –
ами добре – поръчала съм чудо.
Дали ще дойде, дявол да го вземе,
ако приемам хапчета за лудост!?
Не бях добра, разбира се – нормално,
все пакости творя, макар и стара,
но знам – Един е само идеален,
а ние, непослушните, му вярваме.
© Вики Всички права запазени