Кой каза, че желязото не плаче?
На скръб не се поддава?
Не рони и сълза?
За Истината питайте ковача
родил го с много сръчност,
с майсторска ръка.
Излязло от огнището на Хефест
от него палешник и брадва става...
Кънти, ... Звънти, ... шегува се така...
Родено в стиховете и в ръцете на ковача
За винаги оръжие остава!
Поне докато изяде го Вечната Ръжда...
© Ангел Милев Всички права запазени