ЖЕНАТА НА ЧЕТИР'СЕТ
Жената на четир'сет е красива,
макар и с малко бръчки пачи-крак.
На нея ЕГН-то и отива,
макар да остарява - няма как!
Жената на четир'сет има къща
и вече поотраснали деца.
Лицето ú наистина е същото,
но кожата е малко по-така.
Жената на четир'сет иска още
и може да направи куп неща.
Тя иска влюбен мъж да има нощем,
а денем мъж със можеща ръка.
Жената на четир'сет е фурия,
тя иска от мъжа да бъде мъж.
Жената на четир'сет е ракия -
опиташ ли я, падаш отведнъж!
И хич не ми разказвайте на мене
за мъжкото начало на света.
Жената е и атомът, и времето,
и алгоритъмът на любовта.
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Всички права запазени