Из нета дамите сърфират
и все по нещичко намират,
с което да се занимават,
че край котлона затъпяват.
А в нета кавалери спорят,
на теми всякакви говорят,
поезия и политика
дебати нови предизвика.
Те всички тук се забавляват
и кризата за миг забравят,
че нет-раздумката е сладка,
ни молив трябва, ни тетрадка.
Не ти е нужна идентичност,
приемаш няк'ва самоличност
и лафиш си до късен мрак
със някой форумен юнак.
Но дойде ли денят отново,
за работа сме пак готови
и впрегнати сме във юздите,
а вечер мъкнеме торбите.
Когато падне късен мрак,
е време да подвиеш крак
и в хола сядаш изморен,
на нета си отново в плен...
© Адриана Борисова Всички права запазени