Кошница с цветя върху рояла –
мъничък фонтан от многозначност.
Ето, пианиста днес го няма.
Значи имам повод да очаквам.
Може да е музика без звуци,
къшей тишина за десет пръста.
Всичко е възможно да се случи:
днеска пианистът ще отсъства.
"Време за поезия", си мисля.
Древен йероглиф на пустотата.
Ето че поетът също липсва.
Точно по китайски са нещата.
Има още няколко човека,
минали оттук – за да ги няма.
Чувството се вписва в тази гледка:
кошница с цветя върху рояла.
© Валентин Евстатиев Всички права запазени