Мечтай, обичай, живей!
В радост и мъка, и болка дори.
Гледай напред, и само се смей!
Дори и душата, в ад да гори!
Жажда за обич, жажда за власт.
Забиваш стрелата, дълбоко в сърцето.
Обвито в омраза, и тъничък пласт.
Продължава да бие, ни мило ни клето.
Погледи мътни, в ноща се засичат.
Мисъл за власт, в теб се прокрадва,
и думите тежки, сърцето посичат.
Ни делото твое, не ще те зарадва.
Мечтай, обичай, живей!
Бъди разумна, и щастлива дори.
По-силно, и от славей запей,
ако ще и душата, в ад да гори.
© Никалас Борисов Всички права запазени