Дишай, създавай, руши.
И света си украсявай
с най-различни мечти.
Ставай и падай,
бъди смел и предпазлив.
След себе си следи оставяй,
а после ги изтрий.
Бъди щастлив и поплачи си,
бъди уверен и смутен.
Обичай и прощавай,
бъди и наранен.
Учи се и пораствай,
прави грешки и поспри.
После продължавай,
но честен със себе си бъди.
Гневът почувствай,
почувствай и любов.
Спокойствие, дори апатия,
създай порив за живот.
Затваряй и отваряй своите очи,
опитвай и не се предавай,
докато не намериш себе си - върви!
Загубвай и намирай смисъл,
тъгувай и се смей.
С една едничка дума
казвам ти – живей!
© Симона Богданска Всички права запазени