Извинявай, ама
спри да дишаш!
Много по-забавно е,
ще видиш.
Тая кал по улиците
ме убива,
и калта в душата също.
Задушаваме се бавно
в дъждовете,
и в горещото на парното,
което
не топли студени сърца.
И никой не те пита кой си
и къде отиваш,
в празни дни самотата чисти
света от такива като нас.
Все по-тежко става в дробовете,
да издишат мръсен въздух.
Извинявай, ама
спри да дишаш!
Ще ти стане леко...
© Ивона Иванова Всички права запазени