Болката в очите ми
прави ме красива,
придава блясък,
бръчиците скрива.
Тъгата в сърцето ми
кара го да бие,
ускорява ритъма,
преди гнездо да свие.
Мракът в мислите ми
прави ме поет,
пиша отчаяно
нижа ред след ред.
Слънцето в прозореца ми –
моето дете,
държи ме на Земята
с двете си ръце.
© Ивалина Петкова Всички права запазени