Живот във сянката на твоето минало...
Това ли да предложа на сърцето си?
Остатъци от чувства разпилени стигат ли
илюзии и болка да прегръщам със ръцете си?
Боли... Студено е във сянката зловеща.
Премръзнала се лутам без посока
и няма път, и няма нежна среща
на две сърца сред самота жестока...
Изгубих се на кръстопътя между днес и вчера
и уж съм тук, а миналото ти във мрака
прегръща ме... И как да те намеря,
и как да те поискам... Да те чакам?
Ти скиташ – днес си тук, а утре пак се връщаш
във миналото неспособен да си тръгнеш.
Живот във сянката на спомени намръщени...
Това ли да предложа на сърцето си?
© Биляна Битолска Всички права запазени