Животът е кратко пътуване,
захвърлено между две вечности.
Страдание, радост, бленуване
и капчица малка – човечност.
Животът е чакане, търсене,
спрял миг между дълги дихания.
Неземно дълбоко разтърсване,
обвито докрай в изпитания.
Животът е мед и горчилка е,
любови и залези страстни.
Пронизващ стон, чакащ откликване,
борба между пошло и властно.
Животът е стъпка в жаравата,
боли, а танцуваш отгоре.
Накрая пътеката – бялата.
Душата жадува простора!
© Данаил Таков Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: