Животът - мръсна приказка
Живот, неописуем, мрачен,
пълен с тъга. Ти си долен,
подъл, като черно в дъга.
Мамиш всички ни с чувства,
светли цветове. А всъщност
си скала, в някое черно море.
Но клъвваме ние с надежди,
въдицата от мечти, твоята
примка, почерняла от илюзии.
Грабиш ли, грабиш сила от нас,
като гарван зъл. Птица страшна,
като тебе, почерняла от пъкъл.
И когато някой, силен, на пътя
изпречи ти се. Убиваш го черно,
и смъртта, ти, обвиняваш на все!
В памет на Виктор Пасков
© Ангел Ангелов Всички права запазени
изпречи ти се. Убиваш го черно,
и смъртта, ти, обвиняваш на все!"
Силно!Поздрав!