Гръд разголила в тълпата,
съблазнителна, неустоима,
определила си за час цената,
ненаситна и неутолима.
Непрестанно искаща във дар
пари, любов и чувства,
семейство, брак превърнала в кошмар
с безспирните си оргии и блудства.
В измамна вярност, дом, любов,
уж търсеща достойнство и права,
в безпардонен образ нов,
родил се в изрусената глава.
Съвременната днешна "Жулиета" -
обич трепет и мечта,
с разголени гърди и задник в нета,
водеща към пропастта света.
© Динко Милев Всички права запазени