Изгревът по жътва
облича в злато класовете
полъхът с мушица мъртва
клати мрежата на световете
сладострастен паяк
с последния обяд
щръкнали уши на заек
а след него цял отряд
от клепоухи и глухари
глухи за съдбата си
сърпове от диаманти
урожаят е в хамбари със знамение
мишката предчувства угощение
природата поредното творение.
© Валентин Митев Всички права запазени