Как разказват очите ти само
оня жарък от страст сериал,
щом раздиплиш къдрици през рамо,
да те гледам как всичко бих дал.
Ще те сложа с въздишка отляво
с този дъх на разцъфнал бадем,
там по устни потичал щураво
ще отпивам по глътка на ден.
Ще политам във звездни пътеки
и по слънчеви друми ще бродя,
ти ще стискаш ми с трепет ръката,
аз във танца с любов ще те водя.
Ще ухаят мечтите на дюли
с този цвят пеперуден отвън,
месечината щом се забули,
прегърни ме - ще шепна насън.
Как разказват очите ти само
оня топъл до сладост сюжет,
щом раздиплиш къдрици през рамо
този филм ще си пускам безчет!
© Красимир Трифонов Всички права запазени