КАК СЕ ОБИЧА ПАЛАЧ
Някой знае ли как се обича палач?
Онзи мъж, който ти взема живота.
Идва той безпощадно по здрач.
После казваш, че го обичаш до гроба.
Някой знае ли как се търпи
злобата, скрита дълбоко във него?
Как се заспива с горчиви сълзи,
давещи нощем до болка сърцето?...
Само той може удара силен
бързо и точно да нанесе.
Край на живота ти слага ухилен,
скрил от околните свойто лице.
Как се чувства велик и доволен
всеки ден той от твоя плач!...
В тъмното криеш страха си огромен…
Никой не знае как се обича палач!
Вили Димитрова
23.07.2012 г.
© Вили Димитрова Всички права запазени
Рея, Илко,благодаря ви!