Един гражданин на света
ме нарече родоотстъпник
за някаква употребена чуждица.
Аз дишам на български,
на български се будя,
вали ме български дъжд.
Други не искам.
Не ме покривайте
с вашите небета.
Не ми размахвайте пръст
от круизни кораби, хора,
изгубили търпение,
че още не сме оправили
ВАШАТА България!
© Радка Миндова Всички права запазени