* * *
Каква беше тая целувка?...
Притихна земята.
Светът притаи дъх, замря...
Светът стана нежност...
В този час, в този миг
нямаше атентати,
не стреля никой войник...
Даже птиците се заслушаха –
нова песен прогледна насън.
Дъжд се усмихна на сушата,
а от връх белоснежен
ново ручейче залъкатуши
да си търси съдбата навън...
Новинарите се смаяха –
нямаше новини!?
Що за чудо бе, не зная...
Отново ме целуни!
© Донка Калчева Всички права запазени