Каква ли е тайната на листа зелен?
Кислородът му и до днес си остана безплатен,
той не пита за другите листа,
иска само да пие от светлината...
и когато до край се опие,
целият става златен.
На другия ден
той
смирено
целува
земята!
За да стане, заедно с другите свои събратя,
дар за новите листи зелени...
Защото по древен закон
е така отредил Кръговратът!
...
Господи, помогни и на мен,
неразбрана,
да премина през тълпата!...
© Йорданка Гецова Всички права запазени