Като отрязани коси са думите
между кориците на книгата.
Опитваш да ги свържеш
със това, което авторът бълнувал е
или обмислял,
или искал да прикрие,
себе си разкривайки...
Ти само гледаш цвят
и дължина,
и гъстота,
и лъкатушене
като коприна между пръстите,
а свойте тайни,
думи,
мисли
и емоции
отново преживяваш.
Полагаш кичура
между корицата на книгата
и я забравяш,
докато не поискаш пак
да си припомниш чувството.
© Павлина Гатева Всички права запазени