Ако ме питате, какво е любов?
Ще я опиша с клишета-
чути по радиото,
описани в книга.
А, аз не знам какво е
любов да те наричат!
Знам как бих обичала,
но никога не познах,
какво е да те обичат?
Да си всичко за някой.
Да си му слънцето и
луната.
Да си му хляба и солта.
Аз я исках..
И я чаках..
И я молих..
Но, тя не дойде!
От време, на време
ми хвърляше поглед.
Да провери доколко
съм жива.
И толкова!
Аз отдалеч..
И тя така можеше!
Не ми позволи, не си позволи!
Обичам те!
© Миглена Спасова Всички права запазени