12.05.2014 г., 1:22 ч.

Какво е утре, ако няма днес 

  Поезия
673 0 8

И лекото тежи от лекота,

а тежкото е лека изнемога.

Засяда неизплакана сълза,

а се усеща като буен огън.

 

Проскърца неотключена врата

и с тишината сякаш се надвиква.

Не съм се върнал още у дома,

но да съм в къщи, не, не съм отвикнал.

 

Всяка вечер слушам как щурци

със жабите надпяване си правят...

От сладкото в наситеност горчи,

но тази сладост няма да забравя.

 

Какво е утре, ако няма днес?

И колко много вчера съм подминал.

На името робувам и на чест

и не залагам моята Родина.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??