По картата ни като мравка лази
кола, поела на далечен път
с надеждата съдбата да я пази
от състезатели, що покрай тях летят.
По пътища, где нявга с волски впряг
дедите ни пътували с години
летят със мощните коли по тях
и се гневят щом някой ги задмине.
Какво ни чака зад завоя там
в мига, когото няма как да върнем
и струва ли си със неистов плам
във състезание да го превърнем.
А състезанията свършват зле
наградите не струват си играта
линейка идва да ги прибере,
колата смачкана e в канавката.
И утре всичко влиза в новините
кое е важно нека да решим,
макар че дебнат ни отвред войните
поне по пътищата да си ги спестим.
© Огнян Железов Всички права запазени