Какво са хората за тебе?
Обвивка скъпа или пък душа.
Кажи ми? Искам да узная,
дали със тебе не греша.
Сърцето друго ми говори,
аз също вярвам във това.
Жена прекрасна си и зная,
за мене правиш чудеса.
Ръка подаде в тежко време.
До мен застана кат приятел.
С усмивка сваляш мойто бреме,
с теб станах реалист - мечтател.
Какво са хората за тебе?
В тях търсиш друга красота.
Не гледаш тяхната обвивка,
а чувстваш тяхната душа.
© Христо Костов Всички права запазени