17.09.2015 г., 22:06 ч.

Какво? Щастие? 

  Поезия » Любовна
427 0 2

Стъпили сме на ръба на скалата.
А тя - надвиснала над морето.
А то - лиже с киселинни устни подпорите.
А те - са последния спомен от счупване.

И сме двама.
И ти ме държиш за ръка.
Отгоре
с гладки пръсти погалваш 
китката ми
(на мястото под часовнака) влюбено.
Дръж ме здраво!
Нито крачка встрани!
Ха така!

А колата ни?
Гледаме я как бавно потъва сред пяната.
Развълнувани сме.

Какво щастие!
Нямаме път назад. 
Не се очертава и пътуване през океана!

Това са последните ни минути.
Ти и аз.
Ще сме заедно 
до самия край!
Ще изпреварим промяната!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??