Очите - развълнувано море
копнеещо с вълни да ме погълне
за да преплувам ще е нужна лодка малка.
Душата - чистотата на дете
при мен с дъждовен облак ще се върне,
сълзи ще разхладят земята жарка!
Ръце - надежди топли две
и топлина на летен полумрак щом ме прегърне
в сънят ти влизам - триумфална арка.
Сънувай ме! Красива Любовта
като зрънце на жито ще покълне
и ще покрие плодородните поля!
И взорът ми към тебе полетял
ще те окъпе и ще те обгърне
изпълнен с нежна, мека светлина...
Топовен изстрел отдалече проехтял
в телата си ще ни извика да се върнем.
© Ангел Милев Всички права запазени