С Илена сми приготвили багаш,
(Три куфура, два сака, чет'ри чанти)
Звъняфми на литищиту да ка'им,
чи два билета сигур ша ни тряб'ат.
Гуран и нейн Кирчу пубисняха.
(Крищът! Кът мародери нъ турмозат.)
Кокошкити утказвали да ‘ранят,
свинете - НЕ, нас щели да заколат!
Ма ний сми инатливи, няма ‘лабауу.
(Ф Париш сми рекли и затуй ша идим.)
Закоту баба Ана нъ пумоли,
да фаним неин Въцу да издирвами.
С Илена имами кантора ф селу.
Работиме кът час'ни детиктифки.
Откак открихми Харалaмби в Холивут,
сми доста уважавани... ( Пу принцип!)
Николчу на закара с шиврулета
ду фтори тирминал. И нъ заряза.
Висяфми чет'ри часа пу гишетатъ,
дет' са чикирвът селскити багажи.
За самулета няма да разказвъм,
щот' нас не нъ страхуват фърколяци.
Една мандама (без пари) ни дади
кафе и чай. И пилешку...Плас'масову!
Пу Шанзето на лИза повървяфми,
туй Лувър, Плас пигал, търгофски центруви...
Ма Въцу никъди гу не найдАхми...
Де са й затрил, левентина с левентин!
Куга във селу тиху са прибрафми,
набарахми гу, пут балконя легнал,
на кака Гинка....Прет жина му казахми,
чи зарат нея ...щял да скочи ф Сена...
Така разцъфна бизнеса с издирваниту.
чи ‘сяка фтора веки ни наема,
да ги сдубрим, преди да са съ ритнали...
‘Ку нямат ядови - шъ създадеми!
© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени
божкеее, нема лабовууу...страхотно е! !!!