8.01.2007 г., 15:22 ч.

Капчица любов 

  Поезия
897 0 2
Погледни напред! Не виждаш ли?!
Някъде там трябва да се е свила -
зад побелелите веч коси,
зад омършавелите лица,
зад пълните със страх очи,
зад свитите от болка сърца!

Погледни напред! Не виждаш ли?!
Някъде там трябва да се е спотаила -
зад хилядите хорски сълзи,
зад неизречените думи,
зад омразата, която във вените тупти,
зад отчаянието, което отвсякъде струи!

Погледни напред! Не виждаш ли?!
Някъде там трябва да се е скрила -
в недрата дълбоки на вечната младост,
в листата на розата червена,
в чашата вино, носеща сладост,
в прегръдките на тревата зелена!

Погледни напред! Не виждаш ли?!
Някъде там трябва да се е свила,
една единствена капчица любов,
една единствена и неповторима!!!

© Петя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??