23.03.2021 г., 17:51 ч.

Картина 

  Поезия » Любовна
564 0 0

Във всеки миг пред очите ми изплува

Картина чудна и със нищо несравнима

Една жена, обвита в тайнствена магия

Гледаща към мен с увереност и сила

 

Косите й развяти са от пролетния вятър

Разнасящи навред своя цветен аромат

Разкриващ копнежи и мечти крилати

С които изпълнила е своя тайнствен свят

 

Устните й разтеглени са в приказна усмивка

Придаваща й божествена, неземна красота

Ухаеща на нежност е тази женствена обвивка

Изпълнена със вяра и чистосърдечна доброта

 

Приканващи ме тихо в нейната прегръдка

Ръцете нежни, протегнати и двете са към мен

И знам, че поема ли ги в своите няма да ги пусна

Но ще остана там, завинаги от нея запленен

 

И всяка нужна крачка бързо изминавам

След миг поел съм нейните във моите ръце

Прегръщам я и нежно по челото я целувам

Жената, пленила с любовта си моето сърце

© Христо Банов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??