Малки къщурки, кафеникави, мъхести покривчета,
димящо бяло коминче, къдри от палави духчета.
Каручка, с цвета на дъгата, подрънкват звънчета.
Млада тревичка в полето, покрай тях хор от щурчета.
Църквичка малка, вкопана в земята, с оградка от храстчета,
свежи, лилави цветенца играят с палави, розови сенчици.
Наяве сънува се лесно,
ти не отваряй очи!
Просто там остани…
© Иван Иванов Всички права запазени
С уважение.