Отново кашлям. Като на майтап
започва се, а после ме надуе.
И тръгва като бримка на чорап,
а погледи към мен веднага всуе
насочват се и пъпли страх във тях.
А аз съм нито болна, нито здрава.
За ковидна ме имаш ти, разбрах,
страхуваш се, че аз те застрашавам.
Не те заплашвам! Специалитет
наричам тази кашлица с години.
Тя моя си е, с личен етикет
и някога едва ли ще ми мине.
Не исках да те стряскам с нея аз.
Ще млъкна лесно с билковото лукче.
При личен лекар не записвай час,
защото съм безвреден кашлящ случай.
© Мария Панайотова Всички права запазени
защото съм безвреден кашлящ случай. Чай от листа от малина или бяла ружа, или и двете за по-сигурно. Благодаря за усмивката!