Тихо е.
В голите клони на близката бреза
няколко врабчета
разпалено клюкарстват.
Под цъфналите хризантеми
гущерче уплашено се свря.
С приятна топлина,
предзимно
слънцето прегръща,
като целувка жадна
преди раздяла
кратка.
А хоризонтът
в тъмни облаци се крие.
Но сега е топло
и спокойно...
като в очите ти.
© Ласка Александрова Всички права запазени