КАТО ДНЕВЕН СВЕТЛИК
На съпругата ми
Прелива от очите ти любов
и затова са толкова красиви.
Светът около нас е като нов,
а ние – истински щастливи!
И нито сън това е, нито миг,
а нещо чисто в идните години!
Любов, сравнима с дневния светлик,
се спря при нас, не ни отмина.
И нека тази ярка светлина,
която щедро Бог дари ни,
не се превърне някога в луна,
а после като въглен да изстине,
защото няма да си го простим,
защото, мила, ще е ад в душите,
и в него двама с теб ще изгорим,
както изгарят в самота звездите.
16 май, 2011 г.
Русе
© Румен Ченков Всички права запазени