Не ме заключвай
в твоя спомен,
остави ме волен
да се скитам,
като дух бездомен,
безлюбовен,
в самота орисан
да те осмисля...
Сред звездите той
ще е невидим,
духът ми - воал
от обич на фотони,
слънцето вместо теб
ще милва - изгори ли,
ако не усетиш,
няма да го помниш...
© Валентин Василев Всички права запазени