7.09.2007 г., 21:12 ч.

Като пясък 

  Поезия
680 0 7

Като пясък през пръстите

се изнизват дните ми

и безсилна съм да ги задържа.

Единственото ми желание сега е повече от суета -

да бъда с теб, сега, и утре, и след много време още.

Боже, колко много те желая!

 

Когато се събудя, сутрин, търся те в росата,

погалена от първите лъчи.

И в песните на птиците те търся,

Но…те не казват, просто си летят.

А може би те е срещал някой,

но не казва…

Пустият му вятър! Знаех,

че с него сте говорили, наскоро…

А пишеше се за добър приятел тоя вятър!

Виж го ти! Сега мълчи, и палаво подгонил

есенни листа, не иска и да знае,

че мен сърцето ме боли…

Потърсих те и при слънцето даже…

Тогава, когато то безмилостно грее

и нажежава до страст

желанието ми да съм с тебе.

 

Търся те… и в нощта, когато

може би дълбоко си заспал…

И сънуваш ти едно момиче,

сънуваш мен…

 

Намерих те!

В една звезда, която тихо слезе на земята,

и ми каза колко много ме обича Някой!

Колко много … ме обичаш!

Не е грешка на слуха, нали?

Ти се обрече на любов, за да ме имаш,

и аз да не търся повече, защото те намерих…

При морето – там, където

двамата се врекохме докрай да се обичаме.

 

Изнизват се дните ни, бързо…

 

Заспивам с надеждата да те имам,

някога… дори да се превърна в пясък

За да се слея с теб, завинаги!

 

 

NG/nnn

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжен е стиха ти, Нели, но е прекрасен!
    Гушкам те!
  • Много хубов стих, Нели!!! Поздрави!!!
  • Мила,прегръщам те и поздрав за стиха!!!
    Моля те,не тъжи...
  • Усмихни се, Нели!
    Прегръщам те!
  • В тази студена дъждовна нощ сме малко тъжни, но пък сме заедно събрани от хубавите стихове и защото се обичаме и радваме на приятелството по между ни. С обич.
  • Благодаря ти, Танечка! Досега четох едно есе - по повод срещата във Варна, и то определено много ме натъжи...
    Моите стихове са просто нищо в сравнение с това, което е съчинил ...един страничен наблюдател
  • Тъжна си Нели!
    Боли,когато силно обичаме,а любимият го няма за да ни чуе!
    Харесвам стиховете ти!
Предложения
: ??:??