Като роза си красива!
Нежна като минзухар.
С росата рано си ранила,
да дадеш ми твоят дар.
Усмивка тъй лазурна.
Като слънцето изгря.
Косата като вятър бурна.
Пред мене ти развя.
Видях те, и разбрах,
колко си жалима!
За това си пожелах,
да бъдеш, моята любима.
© Никалас Борисов Всички права запазени