15.04.2008 г., 23:10 ч.

Като сняг през Април 

  Поезия
850 0 3

 ***

Дойде като сняг през Април -
непредвидена, странна и плашеща.
И във погледа топъл и мил
зарових душата си плачеща.

 

Дойде като суша през Юли -
нежелана, но сякаш очаквана.
Като посев ми стана усмивката,
от хиляди мисли оплаквана.

 

Дойде като огън през Август -
изпепеляваща лятна стихия.
Като птиче - само и уплашено,
в пожара избрах да се скрия.

 

Дойде като грип през Декември -
несериозно чак до ирония.
И сякаш сам дори не разбрах,
как се превърна в пневмония.

© Владимир Минков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??