КАТО ЗА ПОСЛЕДНО
Нещо щом е на ТКЗС-то в двора,
ясно е, че е на всички хора.
Всеки може в къщи да го носи,
вместо унизително да проси.
Такова беше миналото наше,
същото е днес и фактът плаши.
Без мисълта за редно и нередно,
краде си Ганьо като за последно.
Краде от данъци или осигуровки,
от нужда не, а заради масовката.
Това в училище се даже изучава -
училища крадат от своята държава.
Краде от банки и от институции,
те пък крадат от други институции,
а всички - от Европа. „Усвояване“ -
така му казват днес на „присвояване“.
Крадат на село ромите от глад -
за тях това е просто занаят.
От фермери крадат, от пенсионери,
които за стотинката треперят.
А кражбата в България е занаят и хоби,
защото няма санкции и няма глоби.
Защото просто ние сме държава,
която ред, закон не съблюдава.
Краде се безпощадно, безогледно -
кой както може - като за последно!
12. 06. 2015 г.
Русе
© Румен Ченков Всички права запазени
Крадците, защитени от държавата и "лобистките" закони, както и тези от "публично-частното партньорство" и великите концесионери и "работодатели" (в "Чичо Томовата колиба" им викат на последните по друг начин) съсипаха и съсипват държавата с "узаконени", но безкрайно неморални кражби...