Зайчето е сладко и скокливо,
също като мъничко дете.
Хапва зеленчуци и щастливо
по полянките в горичката пасе.
Зайчета обичаш ли кажи -
Пухкави със мекички ушета.
Тъй обичат те и тебе, че нали
зайчето е в своя дом детето.
10.03.2022.
© Георги Каменов Всички права запазени
Мерси, Петре.