Напук на всеобщата бездуховност,
що царува в нашата страна,
ний почитаме родната книжовност,
що носи ни лъч в тъмнина.
И тя озарява всички нас
и опора в робство ни е била
и въобще във тежък час
и затуй на всеки патриот е мила.
© Георги Всички права запазени