Българският дух се извиси,
достигна той мощ и слава,
от погърчването се спаси,
азбука своя той притежава!
Солунските братя Кирил и Методий
дариха ни светлина преди 12 века,
че голи са без книги всички народи,
че знанието и до днес краси човека.
© Георги Всички права запазени