Китайските поети,
танцували с луната
във вазата
(естествено китайска),
оставили са
сбъднати ухания,
заспали
неусетно
под черницата...
Сънуваните
прелетни
видения
мистично-поетично
са втъкали
в ръката на реката
от мънистата -
на синьото небе
мотив
от накита...
© Недялко Колев Всички права запазени
Поздрави!