Купон при Хари продължава,
да ви гощава - обещава...
12.11.2017
Класическият пенсионер
Този пенсионер е като плод узрял
есента, във края на сезона..
Със години трупал ползи, помъдрял
и безценен опит за милиони....
Много знаел, също много можел,
но дошло е време да се предаде!
В новия живот, за него - сложен -
допотопна той е мебел-демодè!
Тръгне ли със автобуса - пречи!
Всички бързат, той обаче -не!
Каже мисъл някоя - абе, човече,
туй валидно бе за двайсти век!...
Чувство на обида се долавя
в погледа му и много скръб...
Скука го наляга, че не прави
нищо. Сякаш непотребен е... сандък!
Искал би ракийка да си пийне,
после в "мъжки хор" пък да участва!
Но не бива, кръвно има и ще мине
със водица - тя е безопасна...
Затова кога се случи да му падне
неочаквано и прави всичко без да пита,
Но живот ли е това, бе братя?
Още иска му се нему да разчитат!..
А държавата? Каква е тая мащеха,
която го обезличи съвсем!
Тя докара го и, както схващате,
във един безкраен гладен полуден!
Него, пък, напук му се живее,
че калèн в годините - запазил
към живота хъс и без да пие-пее
и що е нявга бил - не е забравил!!
Жените в тая сложна ситуация
се справят много по-добре!
Че на къщата - таз родна дестинация,
й трябва иконом, дете да прибере..
А и фасона пазят - да са младолики,
нищо, че навсъде ги боли!
Щом полезни са - те чувстват се велики,
нявга и любовни трепети сърцето им твори!
Та... видно, случаите са най-различни,
но общото при всички е - борба!
Да убедят и себе си, че не са безлични!
Че още могат, дишат, пък да убедят... света!!!
© Ирина Филипова Всички права запазени