7.06.2016 г., 20:54 ч.

Клошар 5 

  Поезия » Гражданска
358 0 0

Дъжд проливен се излива -

той няма къде да се скрива -

няма за него дом и уют,

не е и в приют.

 

Милосърдие към него да проявим -

кой каквото може - нека му даде,

пред таз драма да не спим,

който го забрави - съвестта ще го яде.

 

 

© Георги Всички права запазени

В статията "Бездомник" в Уикипедия в частта "България" пише следното:"Двадесет години след промените от 1989 година в България все още няма държавна организация или специализиран институт, който...да изработи политика и процедури за осигуряване, поддръжка и предлагане на услуги за нуждаещите се."

Наистина 20 години след 1989 година е през 2009 година, но в статията няма изречение, което да показва, че има някакви промени 7 години по-късно, което най-вероятно означава, че ситуацията не се е променила.
 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??