23.09.2015 г., 22:37 ч.

Клюки от небитието 

  Поезия
344 0 1

Аллах е почнал вече да се кръсти,
щом видял Ислямската държава.
Горе се боят, че ще задръсти
с плача си, Божията слава.


Ангелите взели да чернеят
и носели ножове в свойте пазви.
Дяволи се учили да пеят
и вече само със любов наказвали.

 

Иисус се впуснал в частна търговия
и вярата започнал да продава.
Светците все във тъмното се криели,
лежали върху собствената слава.

 

И огледално всички на земята,
започнали по примера от горе,
в тъмното да търсят светлината
и да ламтят, но не и да се молят.

 

Единственно слепецът дядо Йоцо
сълза отронил, предусетил края.
Прегърнал той, надеждите си боси,
все още вярващ, че ще иде в Рая.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесна образност - отразяваща световната бъркотия много чувствително и точно!Ислямската държава е като атомна бомба - така разрушително обхваща и обгорява всичко по пътя си...Европа е вече в пламъците й, но това е само предупреждението - началото на Последните времена.
    Хубав ден!
Предложения
: ??:??