Ч е с Т и Т П р А з Н и К!
Чудно рисуват
шарени книжки,
светло лудуват
в детски очички.
Пеят, подскачат
там две врабчета,
викат, закачат
щури зверчета.
Изворче живо
весело блика,
славей красиво
пак чурулика.
Таз чучулига
все му приглася,
пърха и мига -
двора оглася.
Котето тича,
разнася конец,
слънце припича,
ухае синчец.
Дъхаво лозе -
с гроздове тежки,
бодлива роза
с червени дрешки.
Мечето лапа
тайно медеца,
в храстите свири
нежно щуреца.
Звездички мили
греят в небето,
Сънчо завил е
даже морето.
Светло лудуват
шарени книжки,
чудно рисуват
в детски очички.
________________________
картинка: media-marketing2010
© Агапея Полис Всички права запазени